Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Basisdej med mange muligheder
Vi har skabt en skøn kantine-kreativ basisdej, som kan bruges til mange forskellige brød i dit professionelle køkken. Basisdejen kan bruges som den er eller du kan prøve et af vores 5 forslag til variationer til brødet for at skabe forskellige smagsoplevelser, strukturer eller fylde.
Ingredienser
- 3100 g Reform N+
- 500 g Rugsigtemel N+
- 100 g Olie
- 80 g Salt
- 70 g Sukker
- 150 g Gær
- 2000 g Vand, ca.
Sådan gør du
Dejtemperatur:
26 - 27 °C
Æltetid:
10 minutter i 1. gear
3 minutter i 2. gear
Liggetid:
1 x 15 minutter + 1 x 30 Min. i virk
Dejvægt:
650 g
Rasketid:
40 – 45 min
Ovntemperatur:
230 °C ved indsætning
Bagetid:
30-35 minutter ved ca. 220 °C
5 opskriftudvidelser til basisdejen
Når basisdejen er æltet færdig tilsættes de afvejede ingredienser. Her foreslår vi 5 variationsmuligheder. Dejen køres kun lige akkurat sammen.
Efter liggetiden afvejes dejen i den ønskede størrelse, og opslås i ønsket den facon.
1. Basisdej med Havnemøllerne frøsymfoni
2. Basisdej med Havnemøllerne Sprød Hvede og ristede græskarkerner
3. Basisdej med Axana Granola Hazelnut og solsikkefrø
4. Basisdej med Axana Havregryn finvalset og yoghurt
5. Basisdej med valnødder og brødmalt.