Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Fastelavnboller med vaniljecreme og chokolade
Tip! Prøv at komme et stykke æble sammen med lidt kanel i fastelavnsbollen.
Ingredienser
15 stk.- 500 g Havnemøllerne Hvedemel
- 100 g blødt smør
- 50 g gær
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 2 dl mælk
- ½ tsk. salt
Vaniljecreme:
- 2 dl mælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æggeblommer
- 25 g sukker
- 1 tsk. Havnemøllerne Hvedemel
Fyld:
- 100 g grofthakket chokolade
Pensling:
- 1 æg
Pynt:
- Chokolade eller glasur
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunken mælk, tilsæt vaniljesukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør.
- Ælt det sammen til en glat og smidig dej, som skal være blød, og form den til en kugle.
- Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 30 min.
- Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 50 x 30 cm. Skær dejen i kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel vaniljecremen og hakket chokolade på dejen. Fold dejen sammen omkring fyldet og tryk kanten godt sammen.
- 5. Læg bollerne med sammenføjningen nedad i smurte papirmuffinforme og sæt fastelavnsbollerne til hævning i ca. 30 min
Pensling: Sammenpisket æg.
Bagetid: Ca. 10-15 min. midt i en 220°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).
Vaniljecreme: Rør æggeblommer, sukker og mel. Kom kogende mælk i æggemassen. Varm den igennem til cremen er tyk. Lad den køle af.