Gammeldags fastelavnsboller

Fastelavnsboller med forskelligt fyld og ekstra fuldkorn for mæthed og sundhed.


Ingredienser

Dejen:

  • 3.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn (koldt)
  • 1.200 g Smør el. røremargarine (evt. 50/50)
  • 400 g Sukker
  • 500 g Past. helæg
  • 200 g Frisk gær
  • 20 g Salt
  • 1.000 g Mælk
  • 6.320 g Total

Sådan gør du

Dejtemperatur:
25–27 ˚C.

Æltetid:
6 min. langsomt + 6 min. hurtigt (til skær dej).

Liggetid:
Dejstykker klappes pænt flade og 4 kantet. Sættes på køl. Henstår på køl til godt kold.

Fremgang:

  • Det afkølede dejstykke udrulles på rullebord (3,5) eller med kagerulle.
  • Deles i 10 x 10 cm. Der påføres 5 g borgmestermasse og 25 g bagefast vanillecreme. Lukkes med hjørnerne ind mod hinanden og klemmes let sammen. Vendes rundt og trykkes let. Stryges/sprayes med let fortyndet og sammenpisket helæg.
  • Raskes vejledende i 30 - 45 min.
  • Stryges gerne ekstra inden indsætning i ovn for opnåelse af yderlig blankhed.

Bagetemperatur:
190 ˚C.

Bagetid:
Vejl. 8 - 10 min.

Tip:
Udskift mælken med kærnemælk, og du kan lave kærnemælkshorn med dit favoritfyld.