Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Gammeldags fastelavnsboller
Fastelavnsboller med forskelligt fyld og ekstra fuldkorn for mæthed og sundhed.
Ingredienser
Dejen:
- 3.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn (koldt)
- 1.200 g Smør el. røremargarine (evt. 50/50)
- 400 g Sukker
- 500 g Past. helæg
- 200 g Frisk gær
- 20 g Salt
- 1.000 g Mælk
- 6.320 g Total
Sådan gør du
Dejtemperatur:
25–27 ˚C.
Æltetid:
6 min. langsomt + 6 min. hurtigt (til skær dej).
Liggetid:
Dejstykker klappes pænt flade og 4 kantet. Sættes på køl. Henstår på køl til godt kold.
Fremgang:
- Det afkølede dejstykke udrulles på rullebord (3,5) eller med kagerulle.
- Deles i 10 x 10 cm. Der påføres 5 g borgmestermasse og 25 g bagefast vanillecreme. Lukkes med hjørnerne ind mod hinanden og klemmes let sammen. Vendes rundt og trykkes let. Stryges/sprayes med let fortyndet og sammenpisket helæg.
- Raskes vejledende i 30 - 45 min.
- Stryges gerne ekstra inden indsætning i ovn for opnåelse af yderlig blankhed.
Bagetemperatur:
190 ˚C.
Bagetid:
Vejl. 8 - 10 min.
Tip:
Udskift mælken med kærnemælk, og du kan lave kærnemælkshorn med dit favoritfyld.