Manitoba Grovbrød


Ingredienser

  • 5.000 g Manitoba Flour 
  • 4.000 g Speltmel fint 
  • 1.000 g Durum 
  • 1.500 g Moden Hvedesurdej 
  • 1.500 g Hørfrø 
  • 1.500 g Solsikkekerner 
  • 350 g Mørk Malt 
  • 300 g Frost Bagemiddel 
  • 370 g Salt 
  • 250 g Gær 
  • 6.500 g Vand, ca.

Sådan gør du

Dejtemperatur: 24-26 °C.

Æltetid: 10 minutter langsom + 4 minutter hurtigt til skær dej.

Liggetid: 2 x 60 minutter med en foldning.

Rasketid: Dej virkes runde op pensles med surdej på toppen. Brug en våd rulle pind, og tryg dejen let på kryds. Stilles nu til raskning i ca. 1 time.

Dejvægt: 2.400 g brød.

Pynt: Hvedemel.

Ovntemperatur: Ca. 220 °C.

Damp: Dampes ved indsætning.

Bagetid: Ca. 40 - 45 minutter