Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Manitoba Grovbrød
Ingredienser
- 5.000 g Manitoba Flour
- 4.000 g Speltmel fint
- 1.000 g Durum
- 1.500 g Moden Hvedesurdej
- 1.500 g Hørfrø
- 1.500 g Solsikkekerner
- 350 g Mørk Malt
- 300 g Frost Bagemiddel
- 370 g Salt
- 250 g Gær
- 6.500 g Vand, ca.
Sådan gør du
Dejtemperatur: 24-26 °C.
Æltetid: 10 minutter langsom + 4 minutter hurtigt til skær dej.
Liggetid: 2 x 60 minutter med en foldning.
Rasketid: Dej virkes runde op pensles med surdej på toppen. Brug en våd rulle pind, og tryg dejen let på kryds. Stilles nu til raskning i ca. 1 time.
Dejvægt: 2.400 g brød.
Pynt: Hvedemel.
Ovntemperatur: Ca. 220 °C.
Damp: Dampes ved indsætning.
Bagetid: Ca. 40 - 45 minutter