Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Manitoba Grovbrød og boller
Ingredienser
- 5.000 g Manitoba Flour
- 4.000 g Speltmel fint
- 1.000 g Durum
- 1.500 g Quick hvedesurdej
- 1.500 g Hørfrø
- 1.500 g Solsikkekerner
- 350 g Mørk Malt
- 300 g Frost Bagemiddel
- 370 g Salt
- 250 g Gær
- 6.500 g Vand, ca.
Quick hvedesurdej
- 450 g Cake Flour Hvedemel
- 150 g Graham Fint Vitt Vete N+
- 5 g Gær
- 895 g Vand
Sådan gør du
Dejtemperatur: 24-26 °C.
Æltetid: 10 minutter langsom + 4 minutter hurtigt til skær dej.
Liggetid: 2 x 60 minutter med en foldning.
Rasketid: Dej virkes runde op pensles med surdej på toppen. Dejen markeres med våd rullepind som et kryds. Stilles nu til raskning i ca. 1 time.
Dejvægt: 2.400 g brød.
Pynt: Hvedemel.
Ovntemperatur: Ca. 220 °C.
Damp: Dampes ved indsætning.
Bagetid: Brød ca. 40-45 minutter. Boller ca. 18-20 minutter.
Quick Hvedesurdej - Sådan gør du
- Gæren røres ud i vandet og melet blandes let til en klumpefri dej.
- Lad dejen stå 18-20 timer tildækket under plast. Overfladen på surdejen skal have en intensiv udvikling af luftbobler, men der må ikke være dannet skum.