Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Naan-brød
Bløde og luftige NAAN-brød med Havnemøllerne hvedemel med 10% fuldkorn, men med samme gode smag.
Ingredienser
Dejen:
- 10.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn
- 2.500 g Græsk Yoghurt 10%/Yoghurt Naturel
- 150 g Salt
- 400 g Frisk gær
- 125 g Olivenolie
- 5.000 g Vand
- 18.175 g Total
Sådan gør du
Dejtemperatur:
24–26 ˚C.
Æltetid:
8 min. langsomt + 4 min. hurtigt.
Liggetid:
- Dejen hviler i 20 - 30 min.
- Afvejes i klumper a 150 g, som trilles runde.
- Hviler yderlig 20 - 30 min.
- Rulles aflang ud i længde ca. 25 - 30 cm.
- Prikkes grundigt med prikrulle
- Placeres på glatte plader.
Dekoration:
Sprayes med vand og drysses med koriander og/eller Nigellafrø.
Hviletid:
Efter udrulning hviler de i ca. 30 min.
Bagetemperatur:
- Stikovn: 230 ˚C.
- Hærdovn 240 ˚C.
Bagetid:
Vejl. 5 - 6 min. v/240 ˚C.
Tips:
Umiddelbart efter bagning lægges der plast over NAAN brødene, for at holde fugten i brødene og de derved bliver bløde. Ved servering skal de opvarmes kort tid ved høj varme. Evt. strøget let med olivenolie.