Naan-brød

Bløde og luftige NAAN-brød med Havnemøllerne hvedemel med 10% fuldkorn, men med samme gode smag.


Ingredienser

Dejen:

  • 10.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn
  • 2.500 g Græsk Yoghurt 10%/Yoghurt Naturel
  • 150 g Salt
  • 400 g Frisk gær
  • 125 g Olivenolie
  • 5.000 g Vand
  • 18.175 g Total

Sådan gør du

Dejtemperatur:
24–26 ˚C.

Æltetid:
8 min. langsomt + 4 min. hurtigt.

Liggetid:

  • Dejen hviler i 20 - 30 min.
  • Afvejes i klumper a 150 g, som trilles runde.
  • Hviler yderlig 20 - 30 min.
  • Rulles aflang ud i længde ca. 25 - 30 cm.
  • Prikkes grundigt med prikrulle
  • Placeres på glatte plader.

Dekoration:
Sprayes med vand og drysses med koriander og/eller Nigellafrø.

Hviletid:
Efter udrulning hviler de i ca. 30 min.

Bagetemperatur:

  • Stikovn: 230 ˚C.
  • Hærdovn 240 ˚C.

Bagetid:
Vejl. 5 - 6 min. v/240 ˚C.

Tips:
Umiddelbart efter bagning lægges der plast over NAAN brødene, for at holde fugten i brødene og de derved bliver bløde. Ved servering skal de opvarmes kort tid ved høj varme. Evt. strøget let med olivenolie.