Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Øko Softkerne Hvedebrød
Et dejligt rustikt brød med smag fra kerner.
Ingredienser
Ingredienser- 2.500 g Kornkammeret Hvedemel
- 2.500 g Øko Softkerner- rugbrød
- 50 g Salt
- 120 g Gær
- 2.900 g Vand
- 8.070 g Total
Sådan gør du
Sådan gør du
Dejtemperatur:
24 - 26°C
Æltetid:
10 min. langsomt
Ca. 6 min. hurtigt (til god strækbar og skær dej).
Dejvægt:
Brød: 500-600 g Stykker: 80-100 g
Liggetid:
Dejen lægges i smurt form. Står tildækket 60 min. i bageriet. Herefter foldes siderne på dejen grundigt ind over hinanden. Sættes herefter på køl til næste dag.
Forarbejdning brød:
Lad dejen stå i rumtemperatur 2-4 timer. Del aflange stykker på 500-600 g. Placer dem på plader med virket ned på hvedemelet.
Bemærk:
Dejene skal håndteres skånsomt, for at bibeholde så meget luft i dejen som muligt.
Forarbejdning stykker:
Lad dejen stå i bageriet 2-4 timer. Skær stykker i passende størrelse, placeres på plader strøet med hvedemel. Hvil i yderligere 10-20 min.
Ovntemperatur:
Indsætning ca. 220°C. Afbagning ca. 200°C.
Dampes ved indsætning. Spjældet trækkes efter 15 min. og bag yderligere i ca. 10 min. til sprød skorpe opnås.