Ølands-tærte

Ølands-tærte med rodfrugter, grønne proteiner, krydderurter og feta.


Ingredienser

10 personer

Dej til en tærteform, svarende til 10 buffetportioner:

Fyld:

  • 300 g butternut squash
  • 2 rødbeder
  • 2 pastinakker
  • 150 g feta
  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber
  • Sorte linser, fx forkogt med rosmarin

Sådan gør du

Dej:
Bland alle ingredienser sammen – enten med hænderne eller i en røremaskine. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Fyld:
Skræl grøntsagerne og skær dem ud i tynde skiver – gerne mandolintyndt. Bland feta, æg og mælk i en skål. Kom rosmarin, salt og peber heri. Rul dejen ud, når den er klar og fordel halvdelen af grøntsagerne på bunden. Hæld feta/ægge-blandingen over og fordel de resterende grøntsager på toppen. Bag tærten ved 175 °C i 35-45 minutter – tjek om tærtebund og kanter er sprøde. Drys tærten med rosmarinkogte sorte linser og selv-spirede bælgfrugter fx kantinedyrkede kikærte-spirer eller andre frø-spirer.