Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Ølands-tærte
Ølands-tærte med rodfrugter, grønne proteiner, krydderurter og feta.
Ingredienser
10 personer
Dej til en tærteform, svarende til 10 buffetportioner:
- 250 g Kornkammeret Øko Ølandshvedemel
- 200 g Kornkammeret Øko Hvedemel
- 1 dl mælk
- 2 æggeblommer
- 1 tsk salt
Fyld:
- 300 g butternut squash
- 2 rødbeder
- 2 pastinakker
- 150 g feta
- 2 æg
- 1/2 dl mælk
- 1 spsk. tørret rosmarin
- Salt og peber
- Sorte linser, fx forkogt med rosmarin
Sådan gør du
Dej:
Bland alle ingredienser sammen – enten med hænderne eller i en røremaskine. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Fyld:
Skræl grøntsagerne og skær dem ud i tynde skiver – gerne mandolintyndt. Bland feta, æg og mælk i en skål. Kom rosmarin, salt og peber heri. Rul dejen ud, når den er klar og fordel halvdelen af grøntsagerne på bunden. Hæld feta/ægge-blandingen over og fordel de resterende grøntsager på toppen. Bag tærten ved 175 °C i 35-45 minutter – tjek om tærtebund og kanter er sprøde. Drys tærten med rosmarinkogte sorte linser og selv-spirede bælgfrugter fx kantinedyrkede kikærte-spirer eller andre frø-spirer.