Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Ølandsbrød
Opskriften giver 23 stk.
Ingredienser
- 7.000 g Manitoba Flour
- 3.000 g Ølandsmel
- 2.500 g Moden Hvedesurdej
- 50 g Mørk Malt
- 200 g Frost Bagemiddel
- 1.000 g Sødmælk
- 250 g Salt
- 150 g Gær
- 5.000 g Vand, ca.
Sådan gør du
Æltetid: 10 minutter langsom + 4 minutter hurtigt til skær dej.
Liggetid: 1 x 60 minutter med en foldning. Dej stiles nu på køl i kasser til næste dag. Efter køl deles dejstykker i 800 g dejstykker og foldes runde. Lad dejen hvile på bord i 30 minutter. Slås let op. Kort og buttet. Lægges i let melede hævekurv. Sættes på køl tildækket af plast til næste dag.
Rasketid: Hævekurvene tages ud fra køl. Brødene hæves færdigt i bageriet et lunt sted i ca. 1 time.
Dejvægt: 800 g.
Ovntemperatur: Ca. 220 °C.
Damp: Dampes ved indsætning. BAGETID: Ca. 40 - 45 minutter.