Regnbuesalat

Poke Bowl/regnbuesalat med rug-knas som teksturgiver. En regnbue bowl er en Instagram-darling, altid indbydende og med fuld knald på farverne. 


Ingredienser

10 personer

10 bowls:

  • 3 sweet potato
  • Olivenolie
  • Paprika
  • 5 dl sort quinoa, kogt
  • 500 g broccoli
  • 500 g edamamebønner (ærter kan også bruges)
  • 1 mango i tern
  • 2 røde peberfrugt
  • 400 g cherrytomater

Som tilbehør:

  • 3 spsk. syltede rødløg
  • 400 g glaskål, eller radiser, hvis det er i sæson

Shake-marinade:

  • Saft fra 2 citroner
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • 40 g revet parmesanost
  • Salt og peber

Sådan gør du

Shake-mariande:
Det hele shakes sammen til en ensartet marinade.

Rug-knas:
Du kan lave en sprød og knasende topping på regnbuesalaten ved at afslutte med en mættende kerne-topping. Det kan du gøre med rugbrødschips + ristede solsikkekerner + evt. ristede mandler. Rugbrødschips er noget af det nemmeste at lave. Det er rugbrød i MEGET tynde skiver, penslet med lidt olie, drysset med salt og bagt sprøde i ovnen (eller i en dehydrator).

Se opskriften på rug-knas.