Rugbrøds boller


Ingredienser

Dejen:

  • 10.000 g HM Ekstra Softkernerugbrød
  • 150 g Frisk gær
  • 7.550 g Vand
  • 17.700 g Total

Sådan gør du

Dejtemperatur:
28–30 ˚C.

Æltetid:
15 min. langsomt i rørekedel med spartel.

Liggetid:
Dejen hviler i 20-30 min. Afvejes i klumper á 150 g, og placeres i gummimåtte og trykkes let ud (Ø 12 cm), eller direkte på bagepapir. Trykkes en lille smule ud.

Rasketid:
Raskes vejledende 45 – 50 min.

Dekoration:
Sesamfrø eller andet spændende deko efter eget ønske.

Bagetemperatur:
250 ˚C faldende til ca. 180 ˚C. Indsættes med damp.

Bagetid:
Vejl. 12 - 15 min. Pas på de ikke bager for længe, da det går ud blødheden.