Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Rugbrødslagkage
Ingredienser
Dejen:
- 6 Æg
- 200 g Brun Farin
- 2 spsk. Kakaopulver
- 1,5 tsk. Bagepulver
- 100 g Daggammelt rugbrød, revet
- Smør til formen
Fyld:
- 0,5 l Fløde
- En god solbærmarmelade
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 175°C.
- Pisk æg og farin i en skål for sig.
- Sigt kakaopulver og bagepulver og vend det med revet rugbrød.
- Bland nu tørmassen sammen med æggemassen og kom det i en smurt form på ca. 22-25 cm.
- Bag i ca. 30 min. Prik i dejen for at se om den er færdig. Ellers giv den 5-10 min. mere i ovnen
- Lad den afkøle lidt og skær den tværs igennem.
- Når bundene er kølet ned, piskes fløden let.
- Saml lagkagen med et lag af solbærmarmelade og let pisket fløde i midten samt et lag flødeskum på toppen. Sigt eventuelt lidt kakao over.
Bagetid: 30 min. Prik i dejen for at se om den er færdig
Ovntemperatur: 175°C.