Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Snurrer
Bløde og luftige snurre med Havnemøllerne hvedemel med 10% fuldkorn, men med samme gode smag.
Ingredienser
Dejen:
- 1.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn (koldt)
- 200 g Smør el. røremargarine (evt. 50/50)
- 100 g Sukker
- 100 g Past. helæg
- 50 g Frisk gær
- 10 g Kardemomme
- 10 g Salt
- 500 g Mælk
- 1.970 g Total
- FYLD: 700 g remonce.
Remonce:
- 3 dele Borgmestermasse/alm.
- Remonce og 2 dele vaniljecreme røres sammen.
Sådan gør du
Dejtemperatur:
24–26 ˚C.
Æltetid:
6 min. langsomt + 6 - 10 min. hurtigt (til skær dej). Fedtstoffet tilsættes efter dejen har samlet sig.
Liggetid:
Dejen hviler ca. 60 min. hvorefter den klappes ned og formes firkantet. Dejstykkes sættes koldt i ca. 30 min.
Fremgang:
Dejen rulles ud til 5,5. Smør remoncen ud i et tyndt lag på hele dejen og fold den nu ind over sig selv, så du har 3 lag. Rul dejen lidt længere, så du har et rektangel. Skær strimler på 1,5 cm. Sno dine snurrer ved først at strække og sno din strimmel lidt. Tag fat i din strimmel og sno den 2 gange rundt om pegefinger og langemand - før herefter strimlen hen over snurren og fæstn den under bunden.
Fremgang:
Raskes til knap dobbelt størrelse. Stryges herefter, dekoreres og bages.
Bagetemperatur:
200 ˚C.
Bagetid:
Vejl. 10 - 15 min.