Snurrer

Bløde og luftige snurre med Havnemøllerne hvedemel med 10% fuldkorn, men med samme gode smag.


Ingredienser

Dejen:

  • 1.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn (koldt)
  • 200 g Smør el. røremargarine (evt. 50/50)
  • 100 g Sukker
  • 100 g Past. helæg
  • 50 g Frisk gær
  • 10 g Kardemomme
  • 10 g Salt
  • 500 g Mælk
  • 1.970 g Total
  • FYLD: 700 g remonce.

Remonce:

  • 3 dele Borgmestermasse/alm.
  • Remonce og 2 dele vaniljecreme røres sammen.

Sådan gør du

Dejtemperatur:
24–26 ˚C.

Æltetid:
6 min. langsomt + 6 - 10 min. hurtigt (til skær dej). Fedtstoffet tilsættes efter dejen har samlet sig.

Liggetid:
Dejen hviler ca. 60 min. hvorefter den klappes ned og formes firkantet. Dejstykkes sættes koldt i ca. 30 min.

Fremgang:

Dejen rulles ud til 5,5. Smør remoncen ud i et tyndt lag på hele dejen og fold den nu ind over sig selv, så du har 3 lag. Rul dejen lidt længere, så du har et rektangel. Skær strimler på 1,5 cm. Sno dine snurrer ved først at strække og sno din strimmel lidt. Tag fat i din strimmel og sno den 2 gange rundt om pegefinger og langemand - før herefter strimlen hen over snurren og fæstn den under bunden.

Fremgang:
Raskes til knap dobbelt størrelse. Stryges herefter, dekoreres og bages.

Bagetemperatur:
200 ˚C.

Bagetid:
Vejl. 10 - 15 min.