Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Surdejs bolle - lys
Ingredienser
Dejen:
- 7.600 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn
- 1.000 g HM Victory Fuldkornsmel N+
- 1.000 g HM Durum Fin
- 300 g Tørret hvedesur (30 – 40 SG°)
- 100 g Tørret rugsurdej (160 - 200 SG°)
- 250 g Salt
- 250 g Frisk gær
- 200 g Bagehjælpemiddel
- 7.500 g Vand, ca.
- 18.200 g Total
Sådan gør du
Dejtemperatur:
25–27 ˚C.
Æltetid:
5 min. langsomt + ca. 10 min hurtigt (til skær dej).
Liggetid:
- Stykker a 2000 g hviler 60 min.
- Kuvertfoldes efter 30 min.
- Hviler yderligere 30 min.
- Stykker: 80 - 120 g.
- Helbrød: 650 g.
- Madbrød/Baguetter: 350 g.
- Sættes på køl til næste dag.
Dekoration:
Bearbejdes i en blanding af groft durummel og hvedemel med 10 % fuldkorn.
Rasketid:
Henstår 0 - 30 min. efter de tages ud fra køl.
Bagetemperatur:
Som øvrige rustikke stykker/brød.
Bagetid:
- Stykker 20 min.
- Helbrød 35 min.
- Madbrød/Baguetter 22 min.
(Vejledende).