Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Surdejs foccaciabrød
Et alsidigt og smagfuldt brød, der kombinerer den klassiske foccacia luftige struktur med surdejens karakteristiske smag og sprøde skorpe.
Ingredienser
Dejen:
- 7.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn
- 3.000 g Durum Semolina Hvedemel
- 400 g Tørret hvedesur (30 – 40 SG°)
- 250 g Salt
- 150 g Frisk gær
- 100 g Bagemiddel, evt.
- 7.800 g Vand, ca. (hold 1200 g tilbage)
- 18.700 g Total
Sådan gør du
Dejtemperatur:
25–27 ˚C.
Æltetid:
4 min. langsomt + 4 min hurtigt + 2 min. langsomt hvor det sidste vand tilsættes.
Derefter 3 min. hurtigt hvor salt tilsættes de sidste 2 min. (Til skær dej).
Liggetid:
- Dejen står 45 - 60 min. Afvejes i 350 g og lægges direkte i aluform 75165.
- Står yderligere i 10 - 15 min. hvorefter de prikkes ud i formen.
- Pensles med olivenolie.
- For mere rustikt look placeres dejklumpen på bageplade med papir.
Dekoration:
Dagen efter. Drysses med flagesalt + krydderi efter eget ønske + ekstra olivenolie hvis det ønskes.
Bagetemperatur:
Vejl. 220 ˚C.
Bagetid:
Vejl. 10 - 12 min. til god markant farve.