Forberedelse / anvendelse
NEM OG LÆKKER AFTENSMAD
Spelt Fuldkornstærte
75 g Amo Fuldkorns Speltmel, ca. 75 g Amo Sigtet Speltmel / Amo Hvedemel, 75 g margarine, 1/2 tsk. salt, 1 spsk. vand, 1 stk. æggeblomme.
Rør alle ingredienser sammen og saml dejen hurtigt. Lad helst dejen hvile tildækket og køligt (køleskab) i minimum 30 min. Rul dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Læg dejen i et tærtefad, diameter 24-26 cm. Rør en æggemasse sammen af 3 æg og 1 1/2 dl mælk. Som fyld kan f.eks. bruge ristet bacon og tomat, skinke og broccoli eller røget laks og frisk spinat. Læg fyld og æggemasse i tærten, Top med frisk revet ost. Bag tærten i en forvarmet ovn på 200 °C (varmluft 180 °C) i ca. 40 min. afhængig af fyld og mængde (æggemassen skal mærkes fast for at tærten er færdig).
DEJLIGE GROVE BOLLER
Spelt Fuldkornsboller (ca. 30 stk.)
1/2 l vand, 100 g gær, 50 g sukker, 2 tsk. salt, 2 stk. æg, 100 margarine, 500 g Amo Fuldkorns Speltmel, ca. 600 g Amo Sigtet Speltmel / Amo Hvedemel.
Rør gæren ud i tempereret vand og kom derefter de øvrige ingredienser i. Ælt dejen godt. Den skal være til den bløde side. Lad dejen hvile tildækket og lunt i 20 min. Del dejen i 30 stk. og form dem til boller. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 40 min. Pensl bollerne med mælk eller et pisket æg tilsat en spsk. vand.
Bagetid: Bag bollerne i en forvarmet ovn på 220 °C (varmluft 200 °C) i ca. 15 min.
Vægt |
Art no |
EAN |
10x1 kg |
100104 |
5701205003784 |